Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο βιβλίο της μεθόδου διδασκαλίας των νέων ελληνικών σε ξένους. Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
€25,00

Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά


Τίτλος: Γνωρίζεις ηδη Ελληνικά
Επίπεδο: Α1-Α2
Εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 978-960-99321-0-3
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 1 Kg
Σχήμα (cm): 21Χ29
Σελίδες: 342

Περιγραφή


Οι κοινές λέξεις -κυρίως ελληνικής προέλευσης- σε διάφορες γλώσσες και η τακτική πολλών διδασκόντων να τις χρησιμοποιούν στα πρώτα τους μαθήματα, ως κίνητρο για τους μαθητές τους, αποτέλεσε τη βάση του «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά». Κύριος στόχος μας ήταν να συστηματοποιήσουμε τη μέθοδο αυτή, μετατρέποντάς την σε ένα ευχάριστο, ενδιαφέρον και δημιουργικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Κατά συνέπεια, συγκεντρώσαμε τέτοιες «κοινές» λέξεις, διαχωρίσαμε θεματικούς κύκλους, εντοπίσαμε σχετικά αυθεντικά κείμενα, καταλήξαμε στα απαραίτητα γραμματικά φαινόμενα και δημιουργήσαμε ασκήσεις και δραστηριότητες, που προάγουν την επιτυχημένη μάθηση.

Το «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά» απευθύνεται σε αρχάριους μαθητές, που θέλουν να μάθουν νέα ελληνικά, ξεκινώντας από το αλφάβητο, καθημερινούς χαιρετισμούς, συστάσεις και απλούς διαλόγους και φτάνοντας σε μικρές συζητήσεις για την ικανοποίηση των απαραίτητων κοινωνικών τους αναγκών. Κοινός άξονας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση κοινών -ελληνικών- λέξεων και ο συνδυασμός τους με τις βασικές επικοινωνιακές και γραμματικές δομές του αρχικού επιπέδου της γλώσσας.

Το εκπαιδευτικό αυτό εγχείρημα προέκυψε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Πρόγραμμα διά βίου μάθηση». Συντονιστής ήταν το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο με το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος» και εταίροι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΚΕΑ Βουλγαρία, το Πανεπιστήμιο της Μούρθια – Ισπανία, ο Οργανισμός για τη διαφύλαξη της Μεσογειακής κληρονομιάς – Euromediterranean Cultural Heritage Agency – Ιταλία, η Ελληνική Κοινότητα Λετονίας – Λετονία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου «Alexander Ioan Cusa» – Ρουμανία.

 

Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά – Ενότητα 1


Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης

Ταξίδι στην Ελλάδα ΙΙΙ

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€25,00

Ταξίδι στην Ελλάδα IΙ

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€25,00

Ταξίδι στην Ελλάδα I

(Υπό αναθεώρηση)
€25,00

Διαδρομές από τα Αρχαία στα Νέα Ελληνικά

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€32,00

Τραγουδώ Ελληνικά

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€32,00