ΟΔΗΓΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

Η κατάλληλη προετοιμασία για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η σωστή επιλογή επαγγέλματος βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην έγκυρη ενημέρωση που έχει ο υποψήφιος.
Ο Οδηγός Διαλέγω Πανεπιστήμιο, έχει σκοπό του την έγκυρη πληροφόρηση του υποψηφίου για όλα τα θέματα που σχετίζονται με αυτή του την προσπάθεια.
Στον Οδηγό παρουσιάζονται ισότιμα για πρώτη φορά όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές, Ανώτερες Σχολές Θεάτρου, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Κολλέγια.
Για κάθε ίδρυμα δίνοντας ξεχωριστές πληροφορίες που δεν αφορούν μόνο τον αριθμό εισακτέων αλλά και τις εγκαταστάσεις και την ίδια την πόλη που φιλοξενεί το ίδρυμα.
Τέλος για κάθε τμήμα δίνονται σύντομες πληροφορίες για το επάγγελμα, το οποίο αποκτά ο απόφοιτός του.
Είναι σίγουρο πως ο οδηγός αυτός θα διαβαστεί πολύ από τους υποψηφίους, τους γονείς τους, τους καθηγητές αλλά και όποιους ενδιαφέρονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Η παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων θεωρούμε ότι δίνει τις σωστές απαντήσεις σε κάθε πιθανή ερώτηση ενός υποψηφίου.

ΤΙΜΗ: Η έκδοση δεν κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή αλλά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή


Διαλέγω Πανεπιστήμιο
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας:
ISBN:
Δέσιμο:
Διαθεσιμότητα: Δωρεάν απο την ιστοσελίδα
Σχήμα (cm):
Σελίδες:224
Τιμή:Δωρεάν


Νέα εκδοση 2006
ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 
Οδηγός Ιδιωτικών Σχολών 

   Όλοι οι νέοι/νέες σήμερα αναζητούν την απόκτηση γνώσεων και εφοδίων για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μελλοντικά μια θέση στον επαγγελματικό στίβο.
    Η τεχνική επαγγελματική κατάρτιση και η εκπαίδευση σε σύγχρονες ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας αποτελούν σήμερα μια ουσιαστική λύση στο αδιέξοδο της ανεργίας και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
    Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι σπουδαστές για τις σχολές εκείνες που μπορούν να τους προσφέρουν σπουδές αυτού του επιπέδου.
    Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΛΦΑ εκδίδει για δέκατη χρονιά έναν ακόμη Οδηγό της γενικής σειράς ΜΕΤΑ τον Οδηγό Ιδιωτικών Σχολών με τίτλο ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΑ.
    Σε αυτόν μπορείτε να διαβάσετε άρθρα ειδικών για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και τα προσόντα που πρέπει να αποκτήσετε και να λάβετε αναλυτική πληροφόρηση για όλες τις κατηγορίες σχολών: ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΕΕΣ, Κολλέγια, Σχολές Προετοιμασίας για σπουδές στο Εξωτερικό, Καλλιτεχνικές Σχολές.
    Για κάθε κατηγορία παρουσιάζονται επιλεγμένα άρθρα, συνεντεύξεις ειδικών και μαθητών, ευρετήριο των ειδικοτήτων που προσφέρονται καθώς και όλες οι σχολές με πλήρη στοιχεία τους (Διεύθυνση, Τηλέφωνο, fax κλπ).
   Ο Οδηγός Ιδιωτικών Σχολών για ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΑ αποτελεί ένα έντυπο με πλήρη στοιχεία για την πληροφόρησή σας.
   Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι προυπόθεση εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης.


ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Σπουδές μετά το λύκειο, σχολές και κολέγια
Όλες οι πληροφορίες για σχολές ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΕΕΣ κολλέγια κ.ά.: Επαγγελματικός προσανατολισμός, συνεντεύξεις, άρθρα
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 978-960-8215-56-6
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
Σχήμα (cm):24Χ17
Σελίδες:159
Τιμή: 15€


Νέα εκδοση 2006
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Τα 650 Μεταπτυχιακά που θα σας οδηγήσουν στην κορυφή 

   Όλοι οι νέοι/νέες σήμερα αναζητούν την απόκτηση γνώσεων και εφοδίων για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μελλοντικά μια θέση στον επαγγελματικό στίβο.
   Η επιμέρους επιμόρφωση των πτυχιούχων μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και η εκπαίδευσή τους σε σύγχρονες ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας αποτελούν σήμερα μια ουσιαστική λύση στο αδιέξοδο της ανεργίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
   Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι φοιτητές για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΛΦΑ εκδίδει για πέμπτη φορά ένα ακόμη Οδηγό της γενικής σειράς ΜΕΤΑ, τον οδηγό με τίτλο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   Τα 650 Μεταπτυχιακά που θα σας οδηγήσουν στην κορυφή. Αυτός ο οδηγός περιέχει ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Κολλεγίων με όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται κάθε υποψήφιος μεταπτυχιακός σπουδαστής, για να διαλέξει.
   Πλαισιώνεται με ένα ειδικό εύχρηστο ευρετήριο ώστε να βρίσκει εύκολα ο αναγνώστης όλα τα μεταπτυχιακά του τομέα που τον ενδιαφέρει.
   Η πληροφόρηση συμπληρώνεται με επιλεγμένα, συναφή με το αντικείμενο, άρθρα όπως η νομοθεσία των μεταπτυχιακών, συμβουλές για σωστή επιλογή, σχέση με την αγορά εργασίας.
   Ο οδηγός αυτός αποτελεί ένα έντυπο με πλήρη στοιχεία για την πληροφόρησή σας.
   Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι η προϋπόθεση εύστοχης επιλογής μεταπτυχιακών σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης.


ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ


Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα
Τα 650 μεταπτυχιακά που θα σας οδηγήσουν στην κορυφή: ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολλέγια, άλλοι φορείς
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 978-960-8215-57-3
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
Σχήμα (cm): 22Χ17
Τιμή: 15€
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Οδηγός για 26 χώρες

   Πολλοί νέοι και νέες, κάθε χρόνο αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό, για πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού κύρους και πτυχία με ουσιαστικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
   Δεκάδες ερωτήσεις απασχολούν το νέο και την οικογένειά του στην αναζήτηση αυτή. Αρχικά έρχεται το ερώτημα του «ποια χώρα να επιλέξω» και έπονται άλλα επίσης σημαντικά όπως π.χ. η επιλογή πανεπιστημιακού ιδρύματος και ειδικότητας, τα έξοδα διδάκτρων και διαμονής, το εκπαιδευτικό σύστημα, οι τίτλοι σπουδών, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία εισαγωγής, οι μεταπτυχιακές σπουδές, οι φοιτητικές υπηρεσίες, οι διευθύνσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη χώρα, το κλίμα κ.ά.
   Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν δίνει απαντήσεις το βιβλίο «Σπουδές στο Εξωτερικό, Οδηγός για 26 χώρες» περιέχοντας αναλυτικές πληροφορίες για κάθε χώρα.


ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ


Σπουδές στο εξωτερικό
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας: Τζελέπη Ειρήνη
ISBN: 978-960-7329-29-5
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
Σχήμα (cm): 29Χ21
Σελίδες:158
Τιμή: 12€
ΚΟΛΛΕΓΙΑ
Προπομποί των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Είναι ένας ειδικός οδηγός γι'αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία Ιδιωτικών Σχολών, ο οποίος ορίζει τι είναι κολλέγιο, περιέχει πλήρες ιστορικό, ξεκαθαρίζει το νομικό πλαίσιο και περιέχει τις απόψεις πανεπιστημιακών, πολιτικών και δημοσιογράφων καθώς επίσης και αναλυτική παρουσίαση όλων των Κολλεγίων (κυκλοφορεί ανανεωμένος κάθε Ιούλιο).

Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σε ηλεκτρονική μορφή


Κολλέγια – Προπομποί των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 960-7329-14-7
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Δωρεάν απο την ιστοσελίδα
Σχήμα (cm):21Χ29
Σελίδες:128
Τιμή:Δωρεάν
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
(ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ)
Προαγωγικές Β' και Γ' τάξης

  Χιλιάδες νέοι και νέες κάθε χρόνο διεκδικούν την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας επιδιώκοντας την απόκτηση ανώτερων γνώσεων με πτυχία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
   Η φοίτηση στο Ενιαίο Λύκειο αποτελεί τον προθάλαμο της προετοιμασίας για όλους εκείνους τους νέους μαθητές που επιθυμούν να ανέβουν τα σκαλιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
   Η ανάγκη για σωστή προετοιμασία και πλήρης ενημέρωση για το εξεταστικό σύστημα της μεταρρύθμισης αποτελεί έκδηλη επιθυμία όλων των μαθητών. Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΛΦΑ ανταποκρίνεται στις επιθυμίες αυτές και έχει εκδόσει έναν ακόμη Τίτλο της γενικής σειράς "ΜΕΤΑ" το βιβλίο "Προετοιμασία για το Πανεπιστήμιο (Ενιαίο Λύκειο: Προαγωγικές Β΄ Τάξης, Απολυτήριες Γ΄ Τάξης)".
Έχουν εκδοθεί τρία τέτοια βιβλία για τα έτη 2000, 2001 και 2002
   Στο κάθε ένα περιέχονται όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς από τα πεπραγμένα των εξετάσεων κάθε έτους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις Πανελλαδικές του επόμενου έτους:
  • Βάσεις 2002 (και 2001 και 2000), έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην 200βαθμια κλίμακα
  • Θέματα και Λύσεις για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Β΄ και Γ΄ Λυκείου
  • Σχόλια Εξετάσεων
  • Εξεταστική Ύλη 2003 (και 2002 και 2001)
  • Τρόπος Εξέτασης και Συμβουλές Σωστής Προετοιμασίας για κάθε μάθημα
  • Όλες οι αλλαγές στο ισχύον σύστημα: Πίνακες Νέων Μαθημάτων, Επιλογή Κατεύθυνσης και Μαθημάτων, Συνθετική Δημιουργική Εργασία, Αξιολόγηση, Υπολογισμός Βαθμολογίας, Προαγωγή, Απόλυση
  • Ποικιλία άρθρων από ειδικούς Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.
   Το Βιβλίο "Ενιαίο Λύκειο" αποτελεί ένα βιβλίο εργαλείο για όσους θέλουν να πετύχουν σε Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
   Γιατί η σωστή ενημέρωση και προετοιμασία είναι προϋπόθεση επιτυχής εισόδουΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙAKA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

   Ένα ακόμη βιβλίο της σειράς "ΜΕΤΑ" για Μεταπτυχιακές Σπουδές, εκδόθηκε και κυκλοφορεί με σκοπό την σωστή πληροφόρηση και την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει · Αναλυτική παρουσίαση ΟΛΩΝ των Πανεπιστημίων της Αγγλίας με πλήρη αναφορά στους Μεταπτυχιακούς Τίτλους που προσφέρει κάθε Πανεπιστήμιο χωριστά. · Πληροφορίες για τα προγράμματα όπως η διάρκεια σπουδών, τα δίδακτρα καθώς και τα εξ αποστάσεως προγράμματα. · Επίσης περιλαμβάνει, ειδικά άρθρα για τα Μεταπτυχιακά και το Εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας, την προσφορά των υποτροφιών και την διαδικασία απόκτησης Διδακτορικού Διπλώματος. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για κάθε υποψήφιο μεταπτυχιακό σπουδαστή για να διαλέξει σωστά το μεταπτυχιακό του.

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ


Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία
Κύριος εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Κύριος Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 978-960-8215-23-8
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
Σχήμα (cm):28Χ21
Σελίδες:192
Τιμή: 12€