Επιστημονικά Ελληνικά

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
€32,00

Επιστημονικά Ελληνικά Α+Β


Τίτλος: Επιστημονικά Ελληνικά Α+Β
Εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 978-960-7329-02-8
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 0,620 Kg
Σχήμα (cm): 21Χ29
Σελίδες: 216 + 286

Περιγραφή


Οι νέες πολυπολιτισμικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στον ελλαδικό χώρο με την εισροή όλο και περισσότερων ξένων εργαζομένων, δημιουργούν νέες ανάγκες και νέες προοπτικές στη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι πλέον βέβαιος ένας διπλός προσανατολισμός: εκμάθηση γλώσσας για ικανοποιητική ανταπόκριση σε καθημερινές επικοινωνιακές στιγμές, αλλά και δυνατότητα αντιμετώπισης πιο εξειδικευμένων καταστάσεων σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα.
Τα «Επιστημονικά Ελληνικά» απευθύνονται σε μαθητές μέσου επιπέδου (Β1-Β2) και περιλαμβάνουν ειδικό λεξιλόγιο για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη γεωλογία, τη βιολογία και την πληροφορική. Οι επιστημονικοί αυτοί τομείς κρίθηκαν περισσότερο αντιπροσωπευτικοί και δόθηκε επιπλέον έμφαση στην ειδική τους ορολογία.
Τα «Επιστημονικά Ελληνικά» αποτέλεσαν μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo da Vinci(EL/2004/B/F/LA-148110) και αναπτύχθηκαν από μια ομάδα Εκπαιδευτικών Οργανισμών(Πανεπιστήμιο της Murcia-Ισπανία, Πανεπιστήμιο του Lecce-Ιταλία, ΕΛΒΕΑ ΕΠΕ-Βουλγαρία και ΕΛΕΑ ΕΠΕ-Εφαρμογές Πολυμέσων για την ηλεκτρονική ανάπτυξη του υλικού) με το Συντονισμό του Σχολείου Ελληνικών για ξένους «Μέγας Αλέξανδρος».