Μεσολόγγι 1826, Τύχη της οικογένειας Ι. Μάγερ

Μεσολόγγι 1826, Τύχη της οικογένειας Ι. Μάγερ και κατάλογος των αιχμαλώτων της Εξόδου - Συγγραφέας : Σπυρίδων Σακαλής
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
€15,00

Μεσολόγγι 1826, Τύχη της οικογένειας Ι. Μάγερ & κατάλογος των αιχμαλώτων της Εξόδου


Τίτλος: Μεσολόγγι 1826, Τύχη της οικογένειας Ι. Μάγερ & κατάλογος των αιχμαλώτων της Εξόδου
Εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Συγγραφέας: Σακαλής, Σπυρίδων Κ.
ISBN: 978-960-7329-25-7
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 0,490 Kg
Σχήμα (cm): 22Χ24
Σελίδες: 144

Περιγραφή


Το βιβλίο είναι το δεύτερο της σειράς "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" και είναι η φυσική συνέχεια του πρώτου βιβλίου "Μεσολόγγι (1821-1829), Οι Αθάνατοι Πρόμαχοι".

Το θέμα των Μεσολογγιτών και άλλων υπερασπιστών της Ιερή Πόλης που συνελήφθησαν σαν αιχμάλωτοι και πωλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ελλάδας και της Ανατολής συγκίνησε τους Έλληνες της εποχής ενώ αποτέλεσε αντικείμενο συγκινητικής μέριμνας για τους συγγενείς τους αλλά και την Ελληνική Πολιτεία επί δεκαετίες μετά την απελευθέρωση.

Πολλοί από αυτούς εξαγοράστηκαν, άλλοι δραπέτευσαν και άλλοι πέθαναν στην σκλαβιά σε τόπους ξένους και μακρινούς από την γενέτειρα ιερή γη.

Ο συγγραφέας, ιστοριοδίφης και συλλέκτης, Σπ. Σακαλής ασχολείται με μια βασική καταγραφή των αιχμαλωτισθέντων Μεσολογγιτών - κυρίως γυναικών και παιδιών - αλλά και με ένα εντελώς ειδικό θέμα, αυτό της Οικογένειας Μάγιερ. Η λεπτομερής αναδίφηση σε πολλές πηγές και η προσεκτική σύγκρισή τους για "ανακάλυψη" της αλήθειας είναι αξιέπαινη και για το ότι δείχνει, ότι είναι πολλοί εκείνοι που ενδιαφέρονται για εκείνα τα παλιά γεγονότα, που έτσι δεν ξεχνιούνται.

Τέλος το κείμενο συμπληρώνει μια εξαιρετική σειρά μοναδικών εικόνων και χαρτών που δημοσιεύονται για πρώτη φορά από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα, που ζωντανεύουν για εμάς το περιβάλλον, στο οποίο έζησαν οι Μεσολογγίτες και οι άλλοι υπερασπιστές της πόλης κατά την περίοδο των επαναστατικών χρόνων.

Κάθε παρατήρηση ή προσθήκη είναι ευπρόσδεκτη για να περιληφθεί σε μελλοντική επανέκδοση του βιβλίου.

Κ. Καρκανιάς


Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης

Μεσολογγίου Ιστορικά Σύμμεικτα

Συγγραφέας : Σπυρίδων Σακαλής
€2,00

Μεσολόγγι 1821-1829

Συγγραφέας : Νικόλαος Κολόμβας, Οι αθάνατοι πρόμαχοι

- ΝΕΟ -

€24,00