Ελευθερία

Συγγραφέας : Σπύρος Κανίνιας, Οι πολιορκίες και η έξοδος του Μεσολογγίου σε ευρωπαϊκά ποιητικά, πεζά και μουσικά έργα
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
$18.00

Ελευθερία


Τίτλος: Ελευθερία
Εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Συγγραφέας: Κανίνιας, Σπύρος Α.
ISBN: 978-960-8215-25-2
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 0,490 Kg
Σχήμα (cm): 22Χ24
Σελίδες: 142

Περιγραφή


Είμαστε υπερήφανοι για την δεύτερη έκδοση του βιβλίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Σπύρου Κανίνια, γιατί με αυτήν συμπληρώνουμε το πρώτο μέρος της σειράς μας, για το Μεσολόγγι, την οποία είχαμε εξαγγείλει το 1998, όταν εκδώσαμε το βιβλίο "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (1821-1829) Οι Αθάνατοι Πρόμαχοι" του Ν. Κολόμβα.

Στο βιβλίο, όπως σαφώς δηλώνεται στον υπότιτλό του, παρουσιάζονται ποιητικά, πεζά και μουσικά έργα, τα οποία είχαν ως πηγή έμπνευσης τις πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου και εκδώθηκαν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την εποχή.

Η έκδοση και κυκλοφορία τόσων ποιητικών, πεζών και μουσικών έργων σε διάφορες χώρες αποδεικνύει, ότι η προσοχή όλης της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης ήταν στραμένη πρός το Μεσολόγγι όχι μόνο με ενδιαφέρον για τις πολεμικές συγκρούσεις αλλά με συγκίνηση και με πραγματική συμπάθεια.

Αξίζει τον κόπο να σκεφτούμε, ότι σε πολλές σύγχρονες σοβαρές πολεμικές αναμετρήσεις το ενδιαφέρον του κοινού και των συγγραφέων σταματά σχεδόν συγχρόνως με την τελευταία τουφεκιά ή με την τελευταία αεροπορική επιδρομή.

Θα είναι κοινοτυπία να επαναλάβουμε, ότι η Έξοδος και η θυσία των χιλιάδων Μεσολογγιτών (και μη) Ελευθέρων Πολιορκημένων, υπήρξε μια πολύ σημαντική στιγμή στην οδό πρός την πολυπόθητη απελευθέρωση της χώρας από τον βάρβαρο οθωμανικό ζυγό.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν όλοι οι Έλληνες, ας ευλογούμε τους απογόνους μας εκείνους, οι οποίοι με το αίμα και τα σπαθιά τους μας άνοιξαν την Πύλη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Κων. Καρκανιάς

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης

Νικήρατος

Ιστορικό θέατρο, Συγγραφέας : Ανώνυμος
$4.00