Τραγουδώ Ελληνικά

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
€32,00

Τραγουδώ Ελληνικά


Τίτλος: Τραγουδώ Ελληνικά
Εκδότης: Άλφα Εκδοτική
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 1.150 Kg
Σχήμα (cm): 21Χ29
Σελίδες: 404

Περιγραφή


Πρόκειται για το έργο «Τραγουδώ Ελληνικά», ένα σύγχρονο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό, που απευθύνεται σε μαθητές μέσου επιπέδου (Β1-Β2). Περιλαμβάνει 52 τραγούδια διαφόρων κατηγοριών (δημοτικά, κρητικά, του γάμου, κοινωνικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα κοκ.), κείμενα με λαογραφικά ή ιστορικά στοιχεία των τραγουδιών, με τους συνθέτες ή τους στιχουργούς τους, με τα μουσικά όργανα που τα συνοδεύουν κλπ., και ταυτόχρονα με λεξιλόγιο και γραμματική αντίστοιχο του επιπέδου- στόχου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από την πλούσια ελληνική μουσική παραγωγή να προωθηθεί η ευκολότερη, αποτελεσματικότερη και πιο ευχάριστη εκμάθηση και χρήση της Ελληνικής.Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και να προωθήσει την εκμάθηση μιας γλώσσας -της Νέας Ελληνικής στην προκειμένη φάση- αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα τραγουδιών, που παρουσιάζουν την ιστορία, τη νοοτροπία και τη στάση των Ελλήνων απέναντι σε διάφορες καταστάσεις, αναλάβαμε τη δημιουργία ενός διδακτικού υλικού βασισμένου σε τραγούδια. Τραγούδια γνωστά σε όλους, που μπορούν να λειτουργήσουν όχι μόνο ως μέσο διδασκαλίας γραμματικών και συντακτικών φαινομένων, αλλά και ως πηγή πληροφόρησης για τον τρόπο σκέψης, ζωής και ιδεολογίας του λαού που τα δημιούργησε.

Το «Τραγουδώ Ελληνικά» αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σωκράτης (225981-CP-1-2005-1-GR-LINGUA-L2) και αναπτύχθηκε από μια ομάδα Εκπαιδευτικών Οργανισμών (την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική και Αναπτυξιακή Εταιρεία, την ΕΚΕΑ-ΔΕΛΤΑ Πλόβντιβ, το Universita Degli Studi di Messina, το Instituto Comprensivo-Corigliano d’ Otranto και την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας, ενώ την ευθύνη για την ηλεκτρονική του ανάπτυξη είχε η ειδικευμένη εταιρεία ΕΛΕΑ ΕΠΕ).

 

Τραγουδάω Ελληνικά – 1η ενότητα εκπαιδευτικού υλικού


Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης

Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο βιβλίο της μεθόδου διδασκαλίας των νέων ελληνικών σε ξένους. Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€25,00

Διαδρομές από τα Αρχαία στα Νέα Ελληνικά

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€32,00

Σκέψεις για την Ανάπτυξη του Μεσολογγίου

Συγγραφέας : Κωνσταντίνος Καρκανιάς
€3,00

Ταξίδι στην Ελλάδα IΙ

Συνοδεύεται από δίσκο (multimedia CD)
€25,00